WIELERSPORT

Fietsen op de hometrainer

Vandaag de dag zijn er steeds meer mensen te vinden die racefietsen. Om te kunnen fietsen hoef je niet perse de deur uit. Je kunt namelijk ook een hometrainer kopen. Als je meer wilt bewegen voor je gezondheid of om af te vallen, dan kan je overwegen om een crosstrainer te kopen. Dit is namelijk een prima apparaat voor een goede cardiotraining. Zo kun je fietsen wanneer je maar wilt; ook tijdens koude of druilerige herfst- of winterdagen.

Er zijn online diverse hometrainer te koop die je kunt kopen, zodat je in huis of waar je maar wilt eens kunt fietsen. Bij het kopen van een hometrainer moet je rekening houden met verschillende zaken. Natuurlijk de prijs, maar ook met de functies die het apparaat heeft, de kwaliteit van het apparaat, maar ook of je genoeg ruimte hebt voor het apparaat. Vaak zit er een display op het apparaat, zeker op de wat duurdere versies. Hierop kan je bijvoorbeeld aflezen wat je snelheid is, hoe lang je al bezig bent of hoeveel calorie├źn je al hebt verbruikt. Bij sommige apparaten kun je je resultaten bijhouden op de computer.

Crosstrainer

Je kunt in plaats van op een hometrainer fietsen ook kiezen voor een crosstrainer. Dit apparaat is dan weer een combinatie van loopband, fiets, step en skitrainer.
Door een ‘lopende’ beweging drijf je een vliegwiel aan. De weerstand van het vliegwiel kan je aanpassen, hoe meer weerstand hoe zwaarder het sporten is. Je armen bewegen ook mee. Voor het vliegwiel kun je bij een crosstrainer kiezen uit meerdere gewichten, hoe zwaarder het vliegwiel, hoe zwaarder het sporten op de crosstrainer. De weerstand krijg je door een band om het vliegwiel die je strakker of losser kan maken of door een elektromagneet. Als je niet genoeg ruimte hebt, kan je ook kiezen voor een opvouwbaar exemplaar. Doordat je niet alleen beweegt met je benen, maar ook met je armen, dus bijna met je hele lichaam, is een crosstrainer een uitstekend apparaat voor een goede work-out.

Fietsen op de weg

Wil je liever buiten bewegen? Dan kan dat uiteraard. Je kunt een racefiets aanschaffen om zo buiten de fietsen. Vooral in de lente en zomer is het heerlijk om op fraaie zonnige dagen eens buiten te fietsen.